Vad har jag för val?

31 Maj, 2018 Frälsningsarmén

I min tjänst i Frälsningsarmén möter jag många människor från andra länder. Många som farit illa, många som far illa. I dagsläget sägs & signaleras det mycket som hade varit omöjligt bara för några år sedan. Inte minst från politiker.

Vad är det som händer? Vems är ansvaret? Vad kan vi göra? Vad bör vi göra? Vad får vi göra? Vad måste vi göra? Och varför?

Vad önskar jag förmedla som kristen i allt som händer och sker?
Vad säger det kristna budskapet?

Vad vill jag förmedla till min omgivning, till mina barn?

Vill jag ha ett land att vara stolt över eller att skämmas för?

Vill jag vara en mamma som mina barn kan vara stolt över?

Vill jag tillhöra en kyrka/församling som gör mig stolt?

Har jag pekat på Jesus som föredöme så måste det hålla hela vägen. Inte bara läsa Bibeln i kristna sammanhang utan visa dess budskap i handling. Det är att vara kristen. Att lära mina barn rätt & fel är min uppgift som förälder. Den Gyllene regeln vill jag i allra högsta grad förmedla till dem, det vill även skolan. Ja, hela vårt samhälle.

Eller? I så fall har jag inget val.

Dagens migrationspolitik värnar inte om de ensamkommande. De har blivit slagträn i en politisk kamp inför ett val.

Jag har inget val.

Det kunde varit mina barn. Det kunde varit jag som fått skicka iväg min Hannes och min Hugo i en förhoppning att rädda deras liv. Måtte det då funnits någon på andra sidan jordklotet som sträckt ut sin hand, höjt sin röst för deras skull, gett dem tak över huvudet och en kram när längtan efter mig blev för stor.

Gud, förlåt att jag inte gjort mer. Hjälp mig att inse allvaret, dela det & stå med i kampen.

Ingen av våra ensamkommande ska skickas tillbaka till helvetet i Kabul. Ingen.

Det kunde varit du, det kunde varit jag. Det kunde varit mitt barn, det kunde varit ditt barn.

Tänk så! Då kommer det nära och det ska det göra. Då har kanske inte du heller något val.

/ Anki Thunman, Jesaja arbetet – Östra kåren Gbg

2 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Nästa inlägg: