Ett rum fullt av böcker

Skrymslena i mitt inre

06 feb, 2020 Frälsningsarmén i Sverige

Prenumerera på bloggen

Läs vår integritetspolicy

Jag borde läsa artiklarna om hur man bäst städar och får ordning hemma. De brukar dyka upp så här års. I vårt hem bor två som varken är särskilt ordningssamma el­ler det motsatta men nu ska det i alla fall ske. Förrådsutrym­mena ska gås igenom. Ibland tycks det som om saker som förvaras där, ofta år ut och år in, liksom förmeras. Jag kän­ner visserligen igen allt som finns men det har blivit onödigt mycket mer.

Nu ska det rensas, röjas, slängas, kollas, plockas fram, noga tittas igenom och inte sparas så mycket. Att ”det kan vara bra att ha sedan”, är inte sant. Myrorna eller någon annan second hand-butik ska kontaktas och sedan blir det en tur eller två till återvinningscentralen.

Det är en befrielse att få göra sig av med ett och annat. Böcker är nästan svårast. Det finns många som aldrig mer kommer att läsas och bara står där och tar plats men det gör det inte lättare att göra sig av med dem. Det blir skönt när processen är igång.

I Predikarens bok i Gamla testamentet hittar jag litet uppmuntran för att sätta igång. Där står att allt har sin tid och att det finns en tid för allt som sker under himlen. Säkert finns det en tid att röja och rensa också. ”Det finns en tid att skaffa, en tid att mista, en tid att spara, en tid att kasta”, står det bland annat.

Inte tänker jag väl precis på bibeltexten när rensandet påbörjats men jag funderar hur det ska gå till med det röjningsarbete som är ändå viktigare. Hur ser det ut i skrymslena i mitt inre? Hur upptäcker jag över huvud taget sådant som bara legat där och skräpat till ingen nytta alldeles för länge? Har det vuxit någon frukt på det träd som heter Mitt liv?

Jag samtalar med Jesus om det och gnolar på en gammal sång som handlar om att han kan hjälpa mig att bli den jag bör bli, uppfylla mig med sin kärlek och rena mig. Det blir en mer omärklig proce­dur än den i förrådet men nog så viktig.

/Karin Larsson, frälsningsofficer

2 kommentarer

 • Marcus Brännström säger:

  Hej! Vilken sång tänker du på?

  • Karin Larsson säger:

   Jag tänker på refrängen till sång nummer 441 i Frälsningsarméns sångbok:

   ”Jesus gör mig sådan jag bör bli. Med din kärlek uppfyll helt nu mig.
   Rena mig och gör mig mer lik dig just nu, just nu!”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Nästa inlägg: