Vadå bära frukt?

27 maj, 2020 Julia Adolfsson

Prenumerera på bloggen

Läs vår integritetspolicy

”Ni har inte utvalt mig, utan jag har utvalt er och bestämt er till att gå ut och bära frukt, och er frukt ska bestå” säger Jesus i Johannesevangeliet 15:16.

Svindlande tanke att det är Jesus som utvalt oss och inte tvärtom. Men vad innebär det egentligen ”att bära frukt”? Låter väldigt vackert men rent konkret liksom, vad betyder det? Jag tror det betyder att mitt liv tillsammans med Gud på något sätt ger synliga effekter;

…i mitt eget liv:
”Andens frukt är kärlek, glädje, frid, tålamod, vänlighet, godhet, trohet, mildhet, självbehärskning…” säger Galaterbrevet 5:22-23.

Ja tack Gud, alla de där frukterna vill jag ha mer utav och jag vet att när jag umgås med Dig fyller Du mig med allt det där goda. Jag blir mer lik Jesus helt enkelt.

…och i andras liv:
Människor runt mig vill också ta emot Jesus och bli hans efterföljare. Min församling/kår växer.

Jesus säger om sig själv i samma kapitel som jag inledde med att Han är den sanna vinstocken, att Gud är vinodlaren och att vi är grenarna förankrade i Jesus. Varje gren som inte bär frukt skär vinodlaren bort, men de som bär frukt rensar han för att de grenarna ska bära ännu mer frukt.

Jag längtar efter att mitt liv skulle få bära ännu mer frukt. Jag vill vara mer fylld av kärlek och tålamod. Jag vill leda fler människor till Jesus. Jag vill bygga en församling/kår som växer. Men hur ska detta bli verklighet?

Jesus säger: ”Förbli i mig, så förblir jag i er” (Joh 15:4). Stanna kvar hos Jesus, fortsätt hålla fast vid Jesus och Han lovar att finnas kvar hos dig och mig. Inte bara hos oss utan i oss. Att vara en gren som uthålligt håller sig förankrad i vinstocken Jesus ger rik frukt. Där den ”grenen” går fram kommer Guds rike spridas. ”Om någon förblir i mig och jag i honom, så bär han rik frukt” säger Jesus tydligt och klart.

Jag kan inte ansvara för hur hårt andra grenar är förankrade i vinstocken, men jag kan se till att grenen som är jag förblir i Jesus. Genom jobbiga perioder, glädje och sorg. Genom tiden som är nu med Corona.

Jag vet att inte alla tillhör gruppen som har mer tid över i och med Covid-19. Vissa sliter som aldrig förr för att rädda liv. Somliga fick inte en lugnare lunk på jobbet utan ett riktigt slit. Personligen har jag lika mycket att göra på jobbet som innan, men en lugnare fritid, och det kanske är samma för dig? Nu när det inte går att umgås som vanligt och resa kanske du upplever att du har mer tid? Då skulle jag vilja uppmuntra dig att använda den här sällsynta perioden på ett värdefullt sätt. Se till att grenen som är du blir djupt förankrad i Jesus. Lyssna in Guds vägledning för ditt liv nu när bruset tystnat en aning. Det står i Bibeln att Gud rensar de grenar som bär frukt så de bär ännu mer frukt. Ja tack Gud, rensa gärna, gör en vårstädning i mig. Bort med det som jag formats och fyllts av som inte gett mig ett starkare fäste i Dig.

Oavsett hur din livssituation förändrades i och med Corona så är det alltid rätt tid att vara med Jesus. Han längtar efter att du ska umgås med Honom och bli djupare förankrad i Honom. Kanske kom den tiden som ”ett brev på posten”, helt oundvikligt, just nu?

/Julia Adolfsson

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *