Älska med Jesu kärlek

04 jun, 2020 Evangelina Bergh

Prenumerera på bloggen

Läs vår integritetspolicy

När jag var liten så sjöngs det alltid en sång i söndagsskolan som gick såhär: ”Jesus älskar alla barnen, alla barnen på vår jord. Röd och gul och vit och svart, gör det samma har han sagt, Jesus älskar alla barnen på vår jord.

Jag vet inte om den sången är helt politiskt korrekt att sjunga i dag, men jag är helt övertygad om att den bygger på världens enklaste sanning: Oavsett hudfärg så är vi alla lika mycket värda för att Jesus älskar oss och har skapat oss till sin avbild. 

Men vi lever i en fallen värld, och tyvärr ser det inte ut så i samhället. Jag tror ingen missat händelsen med George Floyd, och hashtags som #blackouttuesday, #blacklivesmatter och liknande för att visa att det fortfarande är verklighet. Att rasism fortfarande år 2020 existerar. 

Jag har aldrig behövt uppleva rasism, jag har ingen aning om hur det känns att bli nedvärderad bara på grund av vilken hudfärg jag föddes med. Så jag kan bara försöka föreställa mig hur det skulle kunna kännas – och det är inte en rolig känsla, men tyvärr en verklighet för så många människor i vår värld. 

Det jag däremot kan säga är att jag har sett det ske. Jag har sett människors blickar mot människor med annat ursprung, jag har hört dem säga nedvärderande saker om dem, jag har sett dem agera annorlunda beroende på vem de har framför sig. Och tyvärr kan jag också säga att allt detta skett inom kyrkväggar. Det ställe som borde vara helt fritt, det ställe där alla borde få känna sig välkomna oavsett vem de är, vart de kommer ifrån, eller vilken hudfärg de har. Till och med här har det letat sig in. 

Därför tror jag att det är viktigt att jag, och andra med mig, väljer att göra någonting. Väljer att höja vår röst och säga att detta inte är okej. Och jag tror det är extra viktigt för oss kristna att tänka på. Vi som ska vara Jesu händer och fötter här på jorden. Vi som ska visa på Jesu kärlek till våra medmänniskor. Det rimmar otroligt illa om vi samtidigt agerar på ett sätt som går emot detta!

Vi är alla skapade till Guds avbild, och det är vårt uppdrag att visa på det i världen. Det kanske inte handlar om att man måste samlas för att demonstrera mitt under en pandemi, utan jag tror att det som verkligen gör skillnad är om vi förändrar hur vi agerar i vår vardag. Om vi väljer att stå upp för människors lika värde, om vi väljer att höja vår röst när vi hör andra tala nedvärderande om människor. Att vi i vår vardag, där vi går fram, väljer att stå upp för vad som är rätt och på så sätt visar på Jesu kärlek till våra medmänniskor.

För precis som den gamla söndagsskolesången säger så älskar Jesus alla barn på denna jorden, så snälla, låt oss också göra det! 

/Evangelina Bergh

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Nästa inlägg: